Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka drobiowe po Kantońsku

Składniki:


  • 16 dużych skrzydełek z kurczaka

Marynata:

  • ½ szklanki sosu sojowego
  • utarty 5 cm kawałek imbiru
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 6 utartych ząbków czosnku


Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty wymieszać, zalać nią umyte skrzydełka. Odstawić na minimum 2 godziny w chłodne miejsce. Tak przygotowane skrzydełka po odsączeniu z marynaty skropić oliwą i piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Marynatę doprowadzić do wrzenia, łyżeczkę mąki rozprowadzić w ¼ szklanki wody, zagęścić nią sos. Podawać w sosjerce razem ze skrzydełkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *