Sieja pieczona z selerem

15555
com_content.article
(Oddano 15 głosów z średnią 4.67 z 5)
Sieja pieczona z selerem4.67 out of 5 based on 15 voters.


Składniki:


  • 800 g filetów z siei
  • sok z 1 cytryny
  • 2 marchewki
  • 1 seler naciowy
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 200 ml śmietany
  • koperek
  • tłuszcz do formy

Sposób wykonania:
  1. Filety skropić sokiem z cytryny i odstawić na bok.
    W między czasie obrane marchewki pokroić w plasterki a selera w krążki.
    Podsmażyć razem na rozgrzanym maśle około 3 minut.
    Po tym czasie przełożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
    A na nich ułożyć filety ryby.
    Oprószyć całość sola oraz pieprzem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i po około 5 minutach zalać całość śmietaną.
    Piec jeszcze 15 minut.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi