Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Shoarma Joanny

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 30dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki octu (najlepiej winnego)
  • 1 opakowanie curry
  • 1 łyżka oleju
  • oregano
  • ser w plastrach (tyle ile osób)


Sposób przyrządzenia:

Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki nasypać oregano i curry, wlać ocet i olej, wymieszać i odstawić na 2 godziny. Następnie mięso podsmażać bez dodatkowego tłuszczu na patelni teflonowej. Przełożyć do garnka. Na pozostałym po sosie wywarze podgrzewać pieczarki i cebule pokrojone w kostkę do miękkości, przełożyć do garnka z mięsem i w pozostałym sosie gotować na małym ogniu do czasu gdy mięso będzie miękkie. Nakładać na talerz przykrywać plastrem żółtego sera i zapiekać w mikrofali minutę (można na patelni rozłożyć mięso przykryć serem i podgrzać wczesnej pod pokrywka, efekt ten sam.
Przepisy nadesłane na konkurs: Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Kita

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *