Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik z rodzynkami

 

Składniki:

  • 7 szkl. zmielonego sera twarogowego
  • 9 jajek
  • 2 szkkl. cukru pudru
  • 1 szkl. masła
  • 8 dag rodzynek
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sok oraz skórka z 1 cytryny

 

Sposób wykonania:

  1. Do twarogu dodać masło oraz cukier i całość dokładnie utrzeć.
    Następnie nie przerywając ucierania dodawać po 1 żółtku, potem mąkę, rodzynki, skórkę oraz sok z cytryny.
    Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przełożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *