Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik z bakaliami

 

Składniki:

  • 75 dag sera twarogowego
  • 7 jajek
  • 40 dag cukru pudru
  • 10 dag masła
  • 10 dag rodzynek
  • 10 dag posiekanych migdałów
  • 1 ½ dag drożdży
  • tłuszcz
  • bułka tarta

 

 

Sposób wykonania:
Ser dwukrotnie zemleć w maszynce po czym utrzeć go z cukrem.
Nie przerywając ucierania dodawać po 1 żółtku a potem tłuszcz, bakalie oraz rozkruszone drożdże.
Całość dokładnie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę.
Delikatnie połączyć.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *