Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik wiśniowy

Składniki:

  • 1 kg sera twarogowego
  • 8 jajek
  • 2 szkl. cukru
  • 13 dag masła
  • 2 łyżki budyniu waniliowego
  • 3 łyżki kisielu wiśniowego
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka kaszy manny
  • 1 esencja cytrynowa
  • rodzynki
  • skórka kandyzowana pomarańczowa
  • tłuszcz
  • bułka tarta

Sposób wykonania:
Twaróg zemleć w maszynce po czym ucierając dodawać stopniowo po  jajku i łyżce cukru.
Następnie nadal mieszając dodać proszek budyniowy i kisiel, mąkę, kaszą i aromat.
Całość dokładnie wymieszać, wlać stopione masło i wrzucić bakalie.
Ponownie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i pospanej bułka tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. Przed podaniem udekorować wierzch wiśniami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *