Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik wiedeński Iwony

Składniki:

  • 1 kg sera twarogu
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 8 jajek
  • 12 łyżek masła
  • 2 szklanki cukru
  • olejek śmietankowy
  • ½ szklanki rodzynek
  • ½ szklanki skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • ½ szklanki orzechów włoskich

    Sposób przyrządzenia:
    Ser zemleć w maszynce 2 razy , dodać utarte z cukrem żółtka, stopione masło, olejek, bakalie, mąkę i dokładnie wymieszać. Na koniec wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Piec w nagrzanym piekarniku o temperaturze 200 stopni około 45-50 minut. Wyjąć z piekarnika na duży deserowy talerz, posypać cukrem pudrem, wystudzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *