Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik tradycyjny Uli

 

Składniki:

• 3 łyżki masła
• 2 ½ łyżki mąki
• 1 szkl. mleka
• 300 g tłustego białego sera
• 4 jajka
• ½ szkl. cukru
• sól

 

Sposób wykonania:

  1. Mąkę podrumienić na rozgrzanej patelni po czym utrzeć ja z masłem a następnie rozprowadzić mlekiem.
    Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z serem oraz mąką.
    Doprawić jeszcze szczyptą soli.
    Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę i delikatnie wymieszać.
    Ciasto przelać do brytfanny wysmarowanej masłem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *