Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik szwajcarski

 

Składniki:

  • 1 ½ kg tłustego białego sera
  • 3 łyżki masła
  • 3 jajka
  • cukier waniliowy
  • 5 łyżek zmielonego cukru
  • ½ szkl. wiórków migdałowych
  • 2 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • szczypta soli

 

Sposób wykonania:

  1. Ser zetrzeć dwukrotnie w maszynce do mielenia po czym dodać do niego rozpuszczone masło, żółtka, mąkę, cukier waniliowy, bułkę tartą, cukier, sparzone, wiórki koksowe oraz szczyptę soli.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Ciasto przelać do formy wyłożonej pergaminem i wysmarowanym masłem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 1 godziny.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *