Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik Małgorzaty

Składniki:

 

  • 1 kg tłustego sera
  • 1 szkl. cukru
  • 6 jajek
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki śmietany
  • 10 dag. rodzynki
  • 5 dag skórki pomarańczowej
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 paczki herbatników

 

 

Sposób wykonania:

  1. Ser zemleć w maszynce po czym dodać do niego śmietanę i dokładnie rozetrzeć.
    Żółtka utrzeć razem z cukrem i dodać do sera razem ze stopionym masłem.
    Całość dokładnie połączyć, wówczas dodać białka ubite na sztywna piane oraz bakalie.
    Powstała masę przelać do formy wyłożonej herbatnikami.
    Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec około godziny.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *