Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serduszka z marmoladą i orzechem

Składniki:

  • 25 dag pszennej mąki
  • 15 dag cukru pudru
  • szczypta soli
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 15 dag miękkiego masła
  • 10 da g marmolady pomarańczowej
  • 10 dag polewy czekoladowej
  • 5 dag włoskich orzechów

    Sposób wykonania:
    Do mąki wbić jajka, dodać cukier, sól, cukier waniliowy oraz masło.
    Całość dokładnie zagnieść aby powstało gładkie ciasto, które wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie ponownie wyrobić i rozwałkować.
    Następnie wykroić z niego serduszka, które ułożyć na blasze.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.
    Przed podaniem skleić po 2 serduszka marmoladą i polać polewą a w środek wcisnąć delikatnie kawałek orzecha.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *