Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab zapieczony z ananasem i serem

Składniki:

    • 60 dkg schaby bez kości
    • 4 krążki ananasa konserwowanego lub świeżego
    • 4 plastry żółtego sera
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 łyżka oleju
    • sól, pieprz
    • 2 szklanki gotowanej fasoli
    • 1 łyżka masła


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, przyprawić, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane mięso nasmarować olejem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdym położyć plaster ananasa, zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C, wyjąć z piekarnika, posmarować majonezem, ponownie zapiekać przez 5 minut, obłożyć plastrami sera i zapiekać jeszcze 3 minuty. Podawać gorącą fasolą wymieszaną z masłem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *