Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z pieczarkowym farszem.

Schab:

  • 1,5 kg schab bez kości
  • 30dkg pieczarek
  • 1jajko
  • natka pietruszki
  • tarta bułka
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Schab starannie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek oczyścić, pokroić na 4 lub osiem części zależnie od wielkości, usmażyć na oleju, przyprawić, pozostawić do wystygnięcia. Chłodne pieczarki wymieszać z jajkiem , posiekaną natką pietruszki i tartą bułką. Ostrym nożem naciąć otwór wzdłuż mięsa i wypełnić pieczarkowym farszem.. Schab ułożyć w naczyniu do pieczenia, polać olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1,5 godziny pod przykryciem.

1 comment for “Schab z pieczarkowym farszem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *