Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z kminkiem ze śliwkami

Składniki:


• 50 dag schabu
• 10 dag suszonych śliwek
• 1 łyżka smalcu
• 2 cebule
• 0.75 łyżeczki kminku
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Śliwki umyć, namoczyć na kilka godzin i usunąć pestki. Z umytego schabu wykroić kości, mięso lekko obrumienić na smalcu, przełożyć do rondla, dodać posiekaną cebulę i śliwki, oprószyć solą i pieprzem oraz lekko podlać wodą. Udusić do miękkości na wolnym ogniu, dodając kminek. Gdy mięso będzie miękkie, pokrajać je, ułożyć na półmisku i obłożyć śliwkami.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier.

1 comment for “Schab z kminkiem ze śliwkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *