Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w sosie sojowym

Składniki:

  • 80 dag schabu środkowego b/k
  • sos sojowo-grzybowy
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • kostka rosołowa "bulion"
  • sól i pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:
Schab pokroić w plastry ok 1 cm, zagotować pół rondelka wody, dodać kostkę rosołową i liść laurowy, dodać sos sojowy wg uznania (powinien być ciemny),wrzucić mięso, gotować aż będzie miękkie, na sam koniec pokroić czosnek w cieniutkie plasterki i dodać do całości, gotować jeszcze przez chwilę .Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można zaprawić mąką. Podawać z ziemniakami lub kładzionymi kluseczkami i surówka z białej kapusty ze śmietaną. Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *