Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab „ptasie gniazdo”

Składniki:

  • 2 kotlety schabu
  • 1 fix do kuchni chińskiej
  • 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka świeżego imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 opakowania małego makaronu ryżowego

    Sposób przygotowania:
    Mięso kroimy w cienkie plasterki i doprawiamy sosem i przyprawami. Odstawiamy na kilka godzin.
    Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
    W garnuszku przygotowujemy sos a na patelni obsmażamy dokładnie mięso. Teraz dodajemy je do sosu.
    Makaron ryżowy łamiemy na malutkie kawałeczki i wrzucamy na mocno rozgrzany olej. Szybko sie usmaży i musimy szybko go wyciągać by się nie spalił.
    Układamy usmażony makaron robiąc wieniec na talerzu a na środek dajemy mięso z sosem.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *