Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab po myśiwsku

Skład:

  • 1kg schabu z kością
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 ziarenek jałowca
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • 1 szklanka octu winnego
  • czosnek
  • olej lub lepiej wytopiona słonina
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przyrządzenia:
Schab umyć, osuszyć. Ziarenka jałowca rozgnieść. Czosnek obrać, posiekać. Zagotować ocet z 1 szklanką wody, dodać przyprawy. Mięso marnować przez dwa dni często obracając. Po tym okresie odsączyć przełożyć do brytfanny, posmarować tłuszczem. Wstawić do mocno rozgrzanego piekarnika, podlać marynatą. Piec przez 1 godz. w temp. 230°C, polewając sosem z pieczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *