Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab pieczony z ogórkami kiszonymi i papryką

Składniki:

  • schab bez kości-w całości z jak najmniejszą liczbą błon
  • ogórki kiszone
  • papryka konserwowa
  • sól pieprz
  • majeranek
  • czosnek

Przybory:

  • gruba igła mocna nitka
  • ostry długi nóż


Sposób przyrządzenia:
W schabie rozcinamy kieszeń, wbijamy nóż w jeden koniec schabu i tniemy w nim otwór który ma przypominać torbę. Wcieramy przyprawy na zewnątrz oraz wewnątrz, czosnek ucieramy na miazgę i również nacieramy schab. Kroimy ogórki na paski oraz paprykę również w ten sam sposób, mieszamy i wkładamy do środka na ścisk. Zaszywamy otwór. Pieczemy w brytfannie lub blaszce, do której wlewamy wody, tak aby do schabu była w 1\3. Schab owijamy u doły w folie tak aby woda się nie przedostała do niego(gdy juz się trochę podpiecze a woda trochę wyparuje to już nam nie przeszkadza że olej się z miesza z wodą)na folie nalewamy olej. W trakcie pieczenia podlewamy schab sosem który nam się wytrącił. Pieczemy ok. 2-3 godz. w 200 st.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *