Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa z selerem

 

Składniki:

  • 4 płaty śledzia marynowanego
  • 2-4 jaja ugotowane na twardo
  • 30 dag selera
  • duża cebula
  • 3/4 szklanki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Seler ugotować we wrzątku po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie śledzie pokroić w dużą kostkę a cebule posiekać.
    Gdy seler ostygnie zetrzeć go na tarce o dużych oczkach i dodać go do reszty składników.
    Następnie zalać całość majonezem i dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec udekorować cząstkami jajek ugotowanych na twardo.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *