Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków, pomidorów i fasolki

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 225 g drobnej fasolki szparagowej
  • 3 jaja
  • 4 pomidory
  • ½ białej cebuli
  • 200g  tuńczyka w oleju
  • 8 czarnych oliwek
  • 6 filetów anchois
  • 2 małe sałaty

Sposób wykonania:

  1. Zmieniki obrać po czym zalać osoloną wodą i gotować do miękkości.
    W między czasie ugotować również fasolkę w osolonej wodzie.
    Następnie jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki.
    Zmieniki odcedzić i pokroić w plasterki a fasolkę przekroić na połówki.
    Sparzone pomidory obrać i pokroić w cząstki, cebulę w cienkie plasterki, oliwki przekroić na pół a filety anchois pokroić na połówki.
    Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą i przełożyć do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *