Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z zielonymi pomidorkami koktailowymi.

Składniki:

  • 2 kg. pomidorków
  • 2 strączki papryki czerwonej
  • 7 ząbków czosnku
  • dwie duże cebule
  • pęczek pietruszki
  • ziele angielskie, pieprz, liść laurowy po 2-3 do każdego słoika
  • łyżka soli

Zalewa:

  • litr wody
  • 2 łyżki kwasku cytrynowego
  • 135 g. cukru


Sposób przyrządzenia:

Pomidorki( nie kroić) obieramy z szypułek, przekładamy do dużej miski, razem z pokrojoną cebulą, pietruszką i czosnkiem. Zasypujemy solą odstawiamy na 10 godzin. Pomidory układamy w suchych słoikach warstwami. Razem z pokrojoną w paski papryką. Możemy dodać również strączek ostrej papryczki chilli. To taka niegrzeczna wersja 🙂 Zalewamy zalewą i pasteryzujemy 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *