Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z zielonych winogron Iwony

Składniki:

  • ½ szklanki zielonych winogron
  • 2 duże ugotowane buraki
  • 1 duże kwaśne jabłko
  • ½ szklanki mrożonych wiśni
  • 10 dkg orzechów włoskich
  • ½ słoika majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta tymianku i estragonu

    Sposób przyrządzenia:

    Buraki zetrzeć  na tarce o dużych oczkach. Jabłko umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce z dużymi oczkami. Wiśnie przelać wrzącą wodą, osączyć, wystudzić. Orzechy grubo posiekać. Winogrona umyć, osączyć przeciąć na połówki. Buraki, jabłko, wiśnie i 2/3 orzechów wymieszać z ziołami, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Przybrać resztą orzechów i winogronami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *