Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z zielonego groszku z fetą

Składniki:

  • 40 dag mrożonego groszku
  • 2 cebule
  • główka zielonej sałaty
  • 25 dag sera feta
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Groszek wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 5-10 minut.
Po tym czasie go odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki, cebulę posiekać  a ser pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Następnie oliwę z oliwek wymieszać z octem jabłkowym, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym sosem skropić sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *