Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wędzonego łososia, avocado i ….

Składniki:

  • 50 dkg wędzonego łososia bez skóry
  • 4 pomidory
  • 1 – 2 avocado
  • 1 cebula
  • 2 łyżki kaparów
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Dressing:

  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Wędzonego łososia pokroić w kostkę. Avocado przekroić na połowę, wyjąć pestkę, usunąć skórę, miąższ pokroić w kostkę i natychmiast skropić sokiem z cytryny aby nie ciemniał. Cebulę obrać, pokroić w pierścienie. W szklanej salaterce układać warstwami wszystkie składniki sałatki. Wymieszać dokładnie oliwę z sokiem cytrynowym i przyprawami, polać nim sałatkę. Ozdobić natka pietruszki i pierścieniami cebuli, podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *