Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wędzonego piklinga, groszku i marynowanej papryki

Składniki:

  • 50 dag wędzonego piklinga
  • jabłko
  • cebula
  • 2 strąki marynowanej papryki
  • ½ szkl. groszku konserwowanego
  • ogórek kwaszony
  • 1 szkl. majonezu
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Piklinga obrać ze skóry i ości po czym rozdrobnić go widelcem.
      Następnie ogórek, jabłko paprykę oraz cebulę posiekać w drobną kostkę i wymieszać z rybą.
      Dodać jeszcze groszek oraz majonez.
      Całość delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
      Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

      Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Adriana

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *