Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z truskawek, awokado i krewetek

Składniki:

  • 20 dkg dorodnych, twardych truskawek
  • 20 dkg oczyszczonych gotowanych odwłoków krewetek
  • 1 awokado
  • 1 cytryna

Dressing:

  • 4 łyżki jogurtu
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny


Sposób przyrządzenia:

Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki lub ćwiartki. Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, miąższ pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny aby nie ciemniało. Z krewetek, awokado i truskawek skomponować na płytkiej salaterce sałatkę, polać dresingiem, udekorować gałązkami koperku i grubo tłuczonymi ziarnami pieprzu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *