Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tortellinii z pieczarkami i mozzarellą

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki cukru
  • 80 ml octu winnego
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 opakowania małych kulek mozzarelli
  • 2 opakowania pierożków tortellini (najlepiej ze szpinakiem i ricottą)
  • posiekana natka pietruszki
  • pęczek świeżej bazylii
  • świeżo starty parmezan
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób wykonania:

  1. Tortillini ugotować według opisu na opakowaniu po czym je odcedzić i dodać do nich kulki mozzarelli, pokrojone pieczarki i posiekany czosnek.
    Dodać jeszcze stary na tarce seler, posiekaną bazylie i natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem, octem winnym, solą oraz pieprzem.
    Na sam koniec posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *