Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z szpinaku i paluszków krabowych z ananasem

Składniki:
• szpinak świeży 2 garście
• ananas w krążkach 4 kółka
• paluszki karbowe 4 sztuki
• pomidor 1 sztuka
• rzodkiewka 3 sztuki
• płatki czosnku kamis 1 łyżka
• sos koperkowo-ziołowy kamis 1 sztuka
• mięta suszona i zioła do sałatek kamis po 1 łyżeczce
• ogórek świeży 4 cm kawałek
• por 3cm kawałek

Sposób wykonania:

  1. Szpinak kroimy w cieniutkie paseczki, ananasa na kawałki, ogórka w kosteczkę, porę też a pomidora (najpierw usuwamy nasionka) kroimy w paseczki a rzodkiewki w półtalarki.
    Wszystko mieszamy w salaterce.
    Paluszki krabowe kroimy w plasterki.
    Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy do niego miętę i zioła do sałatek. Polewamy nim sałatkę i dokładnie mieszamy.
    Teraz układamy sałatkę na talerzu i posypujemy ją paluszkami krabowymi i płatkami czosnku.


    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *