Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z selera naciowego z wędzonym indykiem

Składniki:

  • 2 plastry wędzonej piersi indyka
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • garść orzechów włoskich
  • 5 dag sera pleśniowego
  • 1 łyżka koniaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Koniak wymieszać z oliwą z oliwek oraz octem winnym.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Następnie indyka i ser pokroić w kostkę.
    Selera pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny a orzechy posiekać.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *