Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pomidorów, fenkułu i selera

Składniki:

  • 1 główka sałaty
  • 1 fenkuł
  • 2 pomidory
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 fileciki anchois
  • 5 dag czarnych oliwek
  • 2  jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki octu winnego
  • 4 łyki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • oregano

Sposób wykonania:

  1. Obrane pomidory pokroić w kostkę, cebulę posiekać a fenkuł i seler pokroić na kawałki.
    Całość wymieszać i dodać rozdrobnionego tuńczyka oraz pokrojone fileciki anchois.
    Następnie dodać jeszcze pokrojone jajka, oliwki oraz sałatę parowaną na małe kawałki.
    Ponownie wymieszać sałatkę i polać oliwa wymieszaną z octem i przyprawami.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Viktorię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *