Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z patisonów, jajek i rzodkiewek

 

Składniki:

  • 2 patisony
  • 2 jajka
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 6 orzechów włoskich
  • ½ słoiczka majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Obrane patisony pokroić w kostkę po czym zalać osolonym i ocukrzonym wrzątkiem, ugotować.
    W między czasie ugotować jajka na twardo, wówczas je obrać i posiekać.
    Ugotowane patisony odcedzić i odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać jajka, orzechy oraz rzodkiewki pokrojone w plasterki.
    Całość wymieszać i polać majonezem wymieszany ze śmietaną i chrzanem, ponownie lekko przemieszać.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Tomasza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *