Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z mięsa karbowego i rukli

Składniki:

  • 1 kg gotowanego mięsa z krabów
  • 2 pęczki rukoli
  • 5 śliwek
  • ½ szkl. oliwy z oliwek
  • ¼ szkl. białego octu winnego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Z pancerzy wyjąć mięso kraba po czym pokroić je na kawałki.
      Następnie śliwki przeciąć na połówki i usunąć pestki.
      Rukolę ułożyć na półmisku, na niej położyć mięso kraba oraz śliwki.
      Przed podaniem skropić całość oliwą, octem oraz oprószyć solą i pieprzem.

      Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Beata

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *