Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z mięsa i kiszonej kapusty

Składniki:

  • 20 dag ugotowanego mięsa
  • 30-40 dag chleba
  • 3 kiszone ogórki
  • 20 dag kiszonej kapusty
  • główka czosnku
  • 3 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 3 szkl. gotowanej konserwowej fasoli
  • ¾ szkl. oleju
  • garść posiekanej zieleniny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki oraz marchewkę zalać wodą i ugotować.
    W między czasie mięso, chleb oraz obrane ogórki pokroić w drobną kostkę a kapustę i pory drobno posiekać.
    Ziemianki, marchewkę odcedzić, obrać i również pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając rozgnieciony czosnek oraz fasolę i posiekaną zieleninę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i skropić olejem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Aleksandrę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *