Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kukurydzą i korniszonami

 

Składniki:

  • 8 marynowanych grzybów
  • puszka kukurydzy
  • jabłko
  • 3 korniszony
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Grzyby i korniszony pokroić w drobną kostkę.
    Obrane jabłko zetrzeć na tarce z kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać z jogurtem i musztardą oraz posiekanym koperkiem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Powstałym sosem polać sałatkę i delikatnie przemieszać.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *