Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kukurydzy i pieczarek

Składniki:

  • puszka kukurydzy
  • słoiczek pieczarek konserwowych
  • 3-4 korniszony
  • duża cebula
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • po strąku papryki czerwonej i zielonej
  • 15 dag ostrego żółtego sera
  • zielenina

    Sos:

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kukurydzę i pieczarki osączyć. Grzyby pokroić na ćwiartki, a resztę składników – w kostkę lub paski. Z majonezu, jogurtu i przypraw przyrządzić sos, wymieszać z warzywami i jajami. Posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *