Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z krewetek, kukurydzy i fasolki

Składniki:

  • 30 dag ugotowanych i obranych krewetek
  • ½ kolby ugotowanej kukurydzy
  • ½ szkl. ugotowanej fasoli
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • ½ awokado
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 łyżka posiekanych listków kolendry
  • 1 papryczka chili
  • 30 ml soku z lionki
  • 1 łyżeczka uprażonych nasion kminu
  • ½ posiekanej papryczki chili
  • 40 ml oliwy
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Awokado obrać po czym pokroić go w cząstki.
      Następnie pomidorki przekroić na połówki, cebulę pokroić w piórka a kolbę kukurydzy w plastry.
      Całość wymieszać i dodać fasolę oraz krewetki.
      Papryczkę chili posiekać i połową posypać sałatkę, oprószyć również kolendrą.
      Resztę papryczki wymieszać z oliwą oraz sokiem z limonki, doprawić do smaku solą i polać sałatkę.
      Sałatkę lekko przemieszać i posypać uprażonym kminkiem.

      Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Tomasza

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *