Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kiszonej kapusty na świąteczny stół

Składniki:

  • 25 dag kiszonej kapusty
  • jabłko
  • pomarańcza
  • łyżeczka posiekanych orzechów włoskich
  • cebula
  • sok z ½ cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki estragonu

    Sposób wykonania:

    Kiszoną kapustę poszatkować jeszcze aby nie miała zbyt długa.
    Następnie obrane jabłko zetrzeć na tarce a pomarańcze podzielić na cząstki.
    Dodać jeszcze posiekane orzechy i cebulę pokrojoną w krążki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny i estragonem po czym skropić sałatkę.
    Całość jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *