Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kiełków i pestek

Składniki:

  • po 5 dag kiełków: soi, ciecierzycy, rzodkiewki, fasoli mung
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • łyżka ziaren sezamowych
  • łyżka sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • sok z cytryny
  • imbir
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kiełki wymieszać z pestkami słonecznika i sezamem.
    Następnie sos sojowy wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, startym imbirem oraz posiekanym koperkiem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
    Całość dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *