Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty, rzodkiewek i ogórków

Składniki:

  • główka kapusty
  • 2 pomidory
  • po pół pęczka koperku i grubego szczypioru
  • cebula
  • 2ogórki małosolne
  • kilka rzodkiewek
  • po ćwierć strąka żółtej i czerwonej papryki
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować, pomidory pokroić na cząstki a cebulę posiekać.
    Następnie ogórki i rzodkiewki pokroić na plasterki, zielenię posiekać a paprykę pokroić w paseczki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie doprawić do smaku oliwą, posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *