Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty i czerwonych cebulek

Składniki:

  • po 2 szklanki poszatkowanej białej i czerwonej kapusty
  • 3 drobno posiekane czerwone cebulki

    Sos:

  • ½  łyżki masła
  • ½ łyżki mąki
  • ½ łyżki cukru
  • ½ łyżki ostrej musztardy
  • łyżka octu winnego
  • ½  szklanki bulionu z kostki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Kapustę wymieszać z cebulą.
    Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozporwadzić ją bulionem.
    Wówczas dodać jeszcze musztardę oraz ocet winny.
    Doprawić do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
    Sałatkę wymieszać razem z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *