Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalarepy z rzeżuchą

Składniki:

  • 2-4 marchewki
  • 2 małe kalarepki
  • mały ogórek
  • 4 małe pomidory
  • pęczek rzodkiewek
  • pełna łyżka posiekanej rzeżuchy
  • szklanka jogurtu
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • łyżka keczupu
  • odrobina cukru
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Obraną marchew i kalarepę zetrzeć na tarce, ogórka i rzodkiewki pokroić w plasterki, pomidory w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, olejem, ketchupem i doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę i posypać posiekaną rzeżuchą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *