Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z indykiem

Składniki:

  • 30 dag piersi indyka
  • po puszce ananasa i mandarynek
  • 2 kwaśne jabłka
  • majonez
  • kostka bulionowa curry (łagodna i ostra)


Sposób przyrządzenia:

Pierś z indyka ugotować na miękko z dodatkiem kostki bulionowej lub płaskiej łyżki przyprawy typu jarzynka. Mięso ostudzić, pokroić w kostkę. Dodać osączonego i pokrojonego ananasa i przekrojone na pół mandarynki. wymieszać pokrojone składniki i połączyć z majonezem. Na koniec dodać pokrojone jabłka (żeby nie straciły koloru). Ponownie wymieszać i doprawić do smaku.
Przepis nadesłała na " Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *