Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z indyka na ciepło

Składniki:

  • 4 plastry piersi indyka
  • 25 dag makaronu kokardek
  • 25 dag fasolki szparagowej
  • 3 łyżki zielonego sosu pesto
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • ½ szkl. sera feta
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W połowie dodać fasolkę a gdy będzie ugotowana odcedzić i wymieszać razem z pesto.
    Następnie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę i czosnek, wówczas dodać mięso indyka i smażyć jeszcze chwilę cały czas mieszając.
    Dodać makaron z fasolką oraz ser.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem udekorować ćwiartkami jajka.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *