Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z indyka i avocado z serowym dresingiem


Sałatka:

  • 1 duża główka sałaty rzymskiej pokrojona w paseczki
  • 10 dkg bekonu, usmażony i pokrojony drobno
  • 2 dojrzałe avocado obrane pokrojone w plastry
  • 2 pomidory, pokrojone w kostkę
  • 4 ugotowane na twardo jajka, obrane i pokrojone w kostkę
  • 2 szklanki pokrojonego w kostkę gotowanego mięsa indyka lub kurczaka

Dresing:

  • 1 szklanka dobrej maślanki
  • ¼ szklanki śmietany
  • ¼ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
  • ¼ szklanki rozkruszonego sera pleśniowego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki chili w proszku


Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dresingu zmiksować, odstawić na minimum 1 godzinę aby się zmacerował. Składniki sałatki wymieszać, odstawić do lodówki aby lekko się schłodziła. Przed podaniem polać przygotowanym dresingiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *