Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z homara w mango

Składniki:

  • 25 dag ugotowanego mięsa z homara
  • 1 awokado
  • skórka starta z ½ cytryny
  • 1 mango
  • 1 szalotka
  • 1 łyżeczka estragonu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso homara pokroić w kostkę.
    Następnie awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę i oprószyć solą, pieprzem oraz skropić sokiem z  cytryny.
    Mango obrać i pokroić w kostkę i wymieszać razem z homarem.
    Dodać jeszcze skórkę z cytryny, estragon oraz posiekaną szalotkę.
    Całość wymieszać, skropić oliwą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą sałatką napełnić otwór powstały w awokado po wyjęciu pestki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *