Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z gruszek i szynki

Skład:

  • 2 dojrzałe, ale twardawe gruszki, albo z marynaty
  • 20 dkg szynki lub kiełbasy szynkowej
  • 2 łyżki siekanych migdałów
  • 4-5 łyżek ryżu na sypko
    sok cytr
  • Oliwa
  • pół łyżeczki curry
  • sól
  • cukier, pieprz

Sposób wykonania:

Świeże gruszki obrać i pokroić w kostkę odrzucając gniazda. Z marynaty tylko pokroić.
Szynkę pokroić też w kostkę, wymieszać z gruszkami i ryżem, dodać migdały.
Doprawić curry, oliwa, sola, pieprzem, sokiem c. i cukrem, jeśli trzeba.
Podawać oziębione.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *