Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki z orzechami

Składniki:

  • 50 dag mrożonej fasolki szparagowej
  • puszka czerwonej fasoli
  • 15 dag orzeszków ziemnych (niesolonych)
  • 3 łyżki oleju arachidowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • łyżka posiekanego świeżego majeranku
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Fasolkę szparagową obgotować w osolonej wodzie.
    Drugą fasolkę odsączyć z zalewy a orzechy posiekać.
    Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą oraz pieprzem.
    Wszystkie składniki wymieszać razem z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *