Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki szparagowej, jajka i rzodkiewki

Składniki:

  • 100 g zielonej fasolki szparagowej
  • sól
  • 2 – 3 liście sałaty
  • 4 rzodkiewki
  • jajko na twardo
  • pomidor
  • plaster wędzonej szynki.

    Sos:

  • 3 łyżki majonezu
  • łyżka zmielonej gorczycy
  • łyżka śmietany kremówki

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, które ugotować w osolonej wodzie.
    W między czasie sałatę porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki, szynkę w paseczki a pomidora w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać z gorczycą i kremówką.
    Sosem polać sałatkę i udekorować kawałkami jajka ugotowanego na twardo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *