Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki szparagowej i pieczarek

Składniki:

  • 50 dkg ugotowanej fasolki szparagowej
  • 1 łyżka oleju
  • ¼ szklanki pokrojonej drobno cebulki dymki
  • 10 dkg małych pieczarek
  • ½ szklanki płatków migdałowych

Dressing:

  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka pasty pomidorowej
  • 2 łyżki przegotowanej wody
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 rozgnieciony w prasce ząbek czosnku


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki i dymkę, smażyć mieszając około 2 minuty, wyłożyć na ręcznik papierowy aby obsączyć z nadmiaru tłuszczu. W salaterce wymieszać fasolkę z pieczarkami, polać dokładnie wymieszanym dressingiem, posypać płatkami migdałów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *