Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki szparagowej i kiełków

Składniki:

  • 300 g fasolki szparagowej
  • 200 g kiełków
  • 1 świeża czerwona papryczka chilli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki pasty krewetkowej
  • 1/2 świeżego orzecha kokosowego
  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, które ugotować w osolonej wodzie.
    Kiełki sparzyć wrzątkiem.
    Następnie czosnek i papryczkę posiekać i razem z solą i pastą krewetkową utrzeć w moździerzu  .
    W trakcie dodawać obranego orzecha drobno pokrojonego.
    Gdy powstanie gładka pasta wymieszać ją z fasolką i kiełkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *